Mindfulness

Iedereen zoekt vrijheid van zijn probleem. Mindfulness biedt vrijheid in je probleem.

Naar CHRISTOPHER GERMER

 

Wil je anders met stress omgaan?

Wil je de kwaliteit van je leven in handen nemen?

Heb je soms het gevoel dat het leven aan je voorbijgaat zonder dat je geniet?

Dan is mindfulness iets voor jou! Het richt zich op de kwaliteit van het leven hier en nu.

De 8 weken training is een wetenschappelijk onderbouwd programma met wekelijkse groepsbijeenkomsten die ongeveer 2,5 uur duren. In de acht bijeenkomsten worden de technieken uitgelegd, geoefend en besproken. Deze training biedt een stevig houvast om met de uitdagingen van elke dag om te gaan.

De mindfulnesstraining is geen praatgroep, geen psychotherapie, geen cursus, maar een training waarbij oefenen centraal staat. Van de deelnemers wordt ook verwacht dat ze in die acht weken zelf thuis oefenen aan de hand van audiobestanden.

Internationaal wetenschappelijk onderzoek toonde inmiddels aan dat deze training:

  • de stressbestendigheid verhoogt
  • doeltreffend is bij het omgaan met angst, onrust, piekeren, (chronische) pijn, …
  • het psychisch welzijn verbetert
  • …….

Door z’n unieke integratie van Westerse psychologie (cognitieve technieken) en Oosterse technieken (meditatie) heeft deze aandachttraining een immense invloed op de manier waarop je in het leven staat: hoe je denkt, hoe je in relatie staat tot anderen, hoe je omgaat met emoties, werk, gezag en niet in het minst met stress.

De training van de aandacht gebeurt via meditatie met de adem als anker, lichaamsgerichte technieken, zachte yoga en psycho educatie o.a. over stress.

Ook als je erover denkt een mindfulnesstraining te volgen, maar dit niet kan of wenst in groep te doen, dan kan dit ook individueel.