Psychotherapie

Happiness is not the absence of problems, it’s the ability to deal with them.

Steve Maraboli

Meestal kunnen we de dingen in ons leven met steun van onze naasten, zelf een plaats geven. We hebben immers heel wat hulpbronnen en verwerkingsmogelijkheden waar we uit kunnen putten. Het maakt ons sterk, zorgt dat we groeien.

Heel soms lukt het ons echter niet om contact te krijgen met onze krachten:

  • Je worstelt misschien al een tijdje met een probleem. Je hebt al van alles geprobeerd en het lijkt alsof je in cirkeltjes ronddraait.
  • Het is mogelijk dat je helemaal geen concreet probleem hebt, maar gewoon wil praten over wat je bezig houdt of waarmee je zit.
  • Misschien sluimeren er levensvragen of sta je voor belangrijke keuzes waar je het eens over wil hebben.
  • Mogelijks loopt het allemaal wel redelijk, en heb je toch het gevoel wat “geleefd” te worden. Of ben je op zoek naar meer voldoening in je leven en ben je op zoek naar wat voor jou echt belangrijk is.

Dan kan het nuttig zijn om psychologische hulp te zoeken, om samen met een therapeut stap voor stap, de moeilijkheden aan te pakken, je balans en je kracht terug te vinden en je leven opnieuw vorm te geven.

Tijdens een eerste gesprek verkennen we wie je bent, je hulpvraag waarmee je komt en staan we stil bij wat voor jou de gewenste toekomst is. Op het einde van het eerste gesprek kijken we of we samen verder op pad gaan.Tijdens verdere gesprekken vertrekken we telkens van datgene wat in jouw leven op dat moment op de voorgrond is. We onderzoeken met een open blik wat op je weegt en ook wat je raakt, hoe je ermee omgaat en welke krachten in jou reeds aanwezig zijn. Er wordt heel zorgvuldig nagegaan wat voor jou op dat moment passend kan zijn.

Elk gesprek duurt een uur, waarvan een vijftigtal minuten contacttijd en tien minuten voor afronden, betaling en het maken van een nieuwe afspraak.

Prijs: 55 euro